2010. január 12., kedd

Make Way for "Non-Human Persons"!?


Vagyis Utat a személyeknek... akik nem emberek! Hát akkor mégis kik és mik? Dr. Mohler pár napja tárgyalta ezt a témát. Egy bizonyos kutatócsoport azt meri állitani: vannak annyira magas intelligenciával rendelkező állatok, hogy személyeknek kellene nevezni őket. Ez azt jelentené, hogy ugyanazokkal a jogokkal ruháznák fel őket, amikkel az ember rendelkezik. A kiváltságos "személyek" a delfinek.


Feltevődik a kérdés: vajoncsak a kutyák, malacok és gyerekek mind egyformák? Adhatunk az állatoknak ugyanolyan jogokat és kiváltságokat amiket mi emberek élvezünk?


Fontos hogy megértsük az állatok és ember közti különbséget. Ugyanis az ember mint személy Isten képmására lett teremtve. Az állatok személynek nevezésével az a gond, hogy az állatok egyszerűen nem személyek. Az Ige arra tanít minket, hogy az ember és állat különböznek egymástól. Ha az állatoknak ugyanolyan jogokat adnak mint amit az ember élvez, azzal nem az állatot emelik magas szintre, hanem az embert alacsonyitják le. Az állatok nem arra lettek teremtve, hogy emberi jogokat élvezzenek.


Nagyon ajanlom a Dr. Mohler blogját minden angol nyelvet beszélőnek. A blogban egy kis összegzés van és egy linkre kattintva meg lehet hallgatni a teljes rádióprogramot a témáról amit éppen tárgyal. Dr. Mohler nagyon témában van a napi eseményekkel, irányzatokkal és egészséges elemzést ad keresztyén szemszögből. Még munka közben is lehet hallgatni...


A képekről. Telma kb 3 hetes, éppen sírni készül. Azt hiszem nekem ez egyik kedvenc babakori képe. A kacsákat a Temzeparton fényképeztem. Nagyon megtetszett ez a "családi kép".

1 megjegyzés:

iri írta...

Hogy mennyire orvendek hogy betalaltam a "kuckoba".Nagyszeru hogy irsz!Es olvashatlak.Annyira jolesik hallani a szamomra oly kedves csaladrol!Nem is csoda hisz megteresem a Borzasi (Istvan)nevhez fuzodik ,majd tovabbi fejlodesem a masik Borzasi nev viselojehez.Aldjon meg titeket az Ur!Szep csalad.