2010. március 2., kedd

Migrén


akinek van tudja miről beszélek. Akinek nincs, nem tudhatja tapasztalatból, de elfogadhatja tényként hogy van ilyen. Aki tényleg kíváncsi nézzen után a neten, hogy mi is ez.

Túl sok stresszfaktor eredménye ez a jelenlegi migrén, szerintem...
Nincs imigranom itthon. Már rég nem fájt így a fejem...
Brrrrrr, csak azt akartam kérdezni, hogy van valami jó ötlet a fejetekben, mivel lehet ezt hamar elűzni???
Mentem a sötét szobába, az segít...

9 megjegyzés:

Altair írta...

Nekem szerencsére nincs migrénem, bár néha szokott fájni azért a fejem.

De van egy ismerősöm, aki sokszor szenvedett benne - és tényleg szörnyű lehetett, mert a szemén is látszott, hogy szörnyű fájdalma van - szintén csak az imigran segített neki.

Aztán hosszú idő után találkoztam vele és azt találtam, hogy megfiatalodott, a sötét ruhák helyett csupa szépséges élénk színűt hord és sokkal többet mosolyog, mint előtte.

Neki az segített, hogy alaposan kivizsgálták és azt találták, hogy a migrénjét a nyaki gerincének a porckorongsérvei okozzák, gyógytornára kezdett járni és elmúlt a fejfájása. :o)

A migrén nem hisztéria, oka van. Biztos, hogy a tiednek is van oka, érdemes lenne kivizsgáltatni nálad is, hogy mi okozhatja.

Anna írta...

Igazad van! Csak találjak egy normális orvost. Eddig agyontömtek volna nyugtatókkal ha mindet beszedtem volna! Régebben beszedtem azt hittem tényleg jó lesz, de nem ért az semmit. Kopás, az meglehet... a nyaki gerincben sokszor úgy érzem mintha szú rágna, de erősen! Olyankor hamarosan jön a jajgatás...

Agica írta...

Egy alapos tisztito kura "naturalis" sokat jelent. Nekem is volt es neha van - de a tisztito kurat legalabb 3 havonta kellene beszedni es ha ezt rendszerezed akkor nem jon elo a migren ... probald meg ... ismersz nem akarok en rosszat :)
De tapasztalatbol mondom. Es igen valami oka van ....

Dombi Olga írta...

Nekem is régebben ,sokat fájt a fejem,különösen egy-egy fárasztó vasárnap után.Még anyósomtol láttam ,mikor ilyen nagy fájdalmai voltak,hogy átkötötte szorossan a homlokát egy kendővel,neki ez használt és nekem is talán megpróbálhatnád te is biztosan segitene.Igy pihenve pár perc alatt elmul!Gyógyulást!

Piroska írta...

Koszontelek Anna.
Nekem a sotet, a teljes csend, es hogy meg ne mozduljon a fejem, az szokott segiteni. Saridon es jo eros kave hozza. De imadkozok erted, hogy hamar el muljon. Sajnos tudom, milyen szornyu. puszillak.

Maresz írta...

Hála Istennek, évekig nem tudtam mi a fejfájás, de az utóbbi években nálam is előfordul. Nekem a vizsgák miatti fáradtság és a stressz váltotta ki. Befejeztem az egyetemet és mégis gyakran fájt a fejem és a hátam, zsibadt a karom, stb. és orvoshoz mentem. Kiderült, hogy a szpondilózis okozza ezeket a tünekteket, ezért fizióterápiás kezelést kaptam. Nekem jót tett, azóta nem volt különösebb problémám. Ha nagyon fáj a nyakam és a fejem, gyulladás csökkentőt szedek 10 napig, a férjem Diclofenac v. Fastum Gel kenőccsel megmaszirozza és tornászok. Ez utóbbit jó lenne naponta csinálni... De egy kevés pihenés és lazitás is jót tesz...
Gyógyulást kivánok neked és sok erőt!

Pápai Márti írta...

Nekem is voltak hosszú ideig migrénes tüneteim, egy tisztítókúra alkalmával szabadultam meg tőlük. Nekem néha bejött az hogy fél percre jéghideg vízbe tettem vállig a karomat, ezt szoktam kipróbálni mielőtt fájdalomcsillapítót vennék be, ha nem is múlik el tőle teljesen minden esetben a fájdalom mindig tompít rajta.

Anna írta...

Köszönöm kedveseim,
Ágica, tudom, hogy a szeretet beszél belőled, sokszor bizonyítod! Szedek én ezt-azt, most is kúrálom magam. Igazi tisztitást 3 havi rendszerességgel nem csináltam még. Csak úgy hébe hóba. De szót kellene már fogadjak neked... Mi lenne ha tényleg javamra válna???
Olga, nekem Pál szokta olyankor szorítani a fejem, mert úgy érzem szétrobban, de valójában csak rövid ideig hatásos az ilyen satu. Legalábbis nekem.
Piroska, köszönöm!
Maresz, gyerekkoromba heteket is feküdtem kórházban a hátgerincem miatt, lehet csak egy jó orvos kéne... és látnánk hol állunk valójában...

Anna írta...

Minő meglepetés Márti. Köszönöm, hogy meglátogattál! Érdekes jótanács, ki is próbálom első adandó alkalommal, amiért imádkozzatok, hogy ne legyen hamar, mert sok a dolgom!!!