2010. szeptember 19., vasárnap

Kenyérsütőgép

kerestetik.
Örömmel fogadok tanácsokat a témában.
Használtok-e? Mennyire vagytok megelégedve vele? Milyet érdemes vásárolni? Esetleg sütöttetek gluténmentes kenyeret is? Ha egyáltalán jár erre valaki...

10 megjegyzés:

Piroska írta...

Panasonic. Semmiert nem adnam. Nezd meg milyen kenyeret sut, a Piros-konyhan. udv

Mammka írta...

Persze,hogy jár erre valaki!:)
Én Hauser-t kaptam,a márka igazából állítólag annyira nem is számít.Amit mi akkor nem tudtunk,hogy NE vegyetek semmiképpen sem felfelé magasodó tepsijűt,hanem téglalapút,vízszinteset ,két lapátosat.Akkor abban meg is tudod sütni.
Én a gépben dagasztatom,kelesztetem, és cseréptálban sütöm,mert a gépemben nem sikerül.
Gluténügyben nem vagyok járatos.
Limara pékségében nézzél körül,meg a többi lány gasztroblogjában.
Puszillak!

kiseri írta...

Hát hogyne járna...:) csak mindig hallgat...
De most itt szólok: Telma nagyon sokat nőtt, változott, szalad az idő...:))
Áron mostmár biztosan javulásnak indul, kitartás! Mi egyébként évek óta nem gépben sütünk, kinőttük:) Az egyszerű sütőben is remek kenyerek sülnek, és pár perc alatt bedagasztható a tészta, költsd inkább lisztre a pénzt:)
Jó látni erős hitetek és a kitartásotok, puszillak nagyon!!! Most megyek pellust cserélni, miközben itt pötyögtem neked félkézzel, óóóriásit rottyant Barnabás popója:)

mutter írta...

szerintem itt még fogsz elég sok jó véleményt kapni kenyérsütés dolgában.
írjátok... én is elolvasom!:)

Tündi Daika írta...

Szia, én már elég rég használom, (4éve) nekem Moulinexem van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Néhány tipp azért, ne legyen 2 lapátos, mert a barátaim szerint mindig gond van vele.

Piroska írta...

Az enyém felfelé magadosó, egy lapátos, de gyönyörűen süt és soha nem marad a kenyérben a lapát.

Anna, írta...

Piroska, esetleg tudsz valakit aki sajátmaga keverte gluténmentes lisztből is tud jó kenyeret sütni benne? Látom, hogy márkájára nézve, nagyon dicsérik mindenhol, de nem találtam téglalapút ettől a cégtől. Az a baj a gluténmentessel, hogy különben is nagyon "zok" tipusu kenyér jön ki eredménynek ha nincs valami állományjavító benne. Ezért félek a felfele magasodó alakzat miatt. Ha nem válik be, túl nagy költség másikat venni. Eléggé izgulok.
Kiseri. Igazad van. Csak az a gond, hogy a nagy sütőben az energiafogyasztás is nagyobb lesz. Plusz, sajnos nagyon gyenge csuklóm van, és mivel ez nem szórakozásból történik, hanem ezentúl életreszólóan rendszeresen, ezért nem tudom bevállalni a dagasztását. főleg, hogy nem is lehet dagasztani csak maszlagolni...teljesen más a tésztája mint a gluténes tésztáknak. Nagy a pocsékolás is ha nem kenyérsütőben sül, mert mindenhez ragad mint a csiríz, ami ha kenyérsütőben maradna kenyér válna belőle. Ennél a költségnél minden morzsa számít!

Piroska írta...

Meg nem tudok, de ha valakit hallok, szolok.Esetleg ha van neked Kitchen Aid? Itt valaki a gyulibol abban dagassza es a sutoben megsuti.

Abigél írta...

Nekem 2lapátos gépem volt,és csak dicsérni tudom.A lapátot meg kell tanulni kivenni,akkor nem marad benne.Rá kell jönni a technikájára.Sütiket is lehet benne készíteni.Én csak azért adtam el,mert nem használtam ki eléggé(akkor még dolgoztam ezerrel).Ezzel dagasztani sem kell külön.

Anna, írta...

Kitchen Aid-em nincs. Viszont olcsóbb lenne kenyérsütőgépet venni mint KA-t. És ha meg is sül abban a bizonyos kenyérsütőben a kenyér, akkor mindenképpen energiatakarékosabb lenne és lisztakarékos is. Amit beleteszek, abból mind kenyér lesz, nem kell lemossak a dagasztógépről egy zsömlényi maradékot. Minden morzsa számít... Még mindig nem tudtunk dönteni milyen márka legyen.