2010. november 30., kedd

Gluténmentes töltött ostya


Az ostyalapokat még Debrecenbe vettük. Örülök, hogy nem hagytuk ott! Ritka dolog, még interneten sem láttam itt a mi hazánkban GM ostyalapot. Diós házicsokival töltöttem- Áron nagy örömére. Azért is jó kis desszert, mert eléggé sokáig eláll.

Házicsoki: 2O dkg tejpor, fél kg cukor, 5 dkg holland kakaó, 5-10 dkg vaj, és 1 deci víz.
A cukrot a vízzel addig főzöm, amíg szirup lesz belőle. Ezután, még a tüzön hozzáadom a vajat és addig kavarom, amíg el nem olvad. Majd leveszem a tűzről, hozzákeverem a tejport és kakaót.
Kókuszreszelékkel vagy dióval dúsítom.
Mivel Áron nem szereti túlságosan a kakaót, (csokit is csak a fehéret szereti) nem szoktam beletenni annyi kakaót amennyit a receptek írnak. Éppencsak "megijjesztem" a kakaóval, hogy ne legyen teljesen fehér.

Nincsenek megjegyzések: