2011. január 28., péntek

Jam Sandwich Cookies - Gluten Free

avagy, Gluténmentes Linzer.



  • 2és fél csésze fehér rizsliszt
  • fél csésze kukorica keményítő
  • negyed csésze édes rizsliszt (Ázsiai fűszerboltban kapható.)
  • két harmad csésze kristálycukor
  • 227 gr. hideg vaj
  • 1 nagyobb tojás
  • 3 ek tej
  • 2 teáskanál vanília esenc
  • fél csésze barackíz, a kekszeket összeragasztani.

1. Az első négy hozzávalót jól összekeverjük egy tálban. (aki géppel dolgozik az örüljön neki)
Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk a lisztkeverékkel. Mikor jó porhanyós keverékünk lesz, hozzáadjuk a tejet, tojást, vanília esencet és jól összedolgozzuk.
2. A kész masszát, behűtjük (legalább 4 óra, vagy egy éjszaka)
3. A sütőt bekapcsoljuk, 180 C.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggasuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt készresütjük.
5. Miután kihűlnek, fél kiskanál barackízzel ragasztjuk össze.

Nagyon Finom!!!



Én Wiltonos fondant kiszúrókat használtam. Ebben van olyan kicsi méret is, hogy a linzerek közepét szépen kivághattm.

2 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Tegnap én is szendvics kekszeket készítettem:) Nagyon guszta a tied is!

Anna írta...

:)