2009. december 3., csütörtök

Telma, Fifi torta



Telma 2 évesen...

Telma nagyon szereti Fifit, ezért készitettem neki Fifi-tortát. Hasonlíthat, mert felismerte.


Le is rajzolta:


Valaki kérte tőlem a torta receptjét, ezért vettem a fáradtságot hogy átszerkesszem ezt a bekezdést. Itt a leírás.
Nem vagyok én nagy művész, ezért többet ésszel mint művészettel: kép alapján rajzoltam meg a Fifit.
A tortát egyszerű Kinder Bueno recept alapjan sütöttem, mostanában az a család kedvence, annyi különbséggel, hogy a lapot kerek formában sütöttem. A formám átmérője kb. 33 cm.

Innen a Kinder Bueno recept:
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25631107

Kinder bueno
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje6 evők. cukor1 evők. étolaj2 evők. liszt2 evők. zsemlemorzsa1/ 2 csomag sütőpor15 dkg vágott diókb. 1/2 üveg mogyorókrémháztartási kekszKrém: 1/ 2 liter tej6 db tojássárgája25 dkg cukor1 csomag vaníliás puding3 evők. liszt10 dkg csokoládé25 dkg margarin2 dl tejszín
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük.Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel (Finetti, vagy akármi ami a pénztárcánkból kitelik).
Krém készítése : A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom! Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot.
Tipp : A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha elötte egy kicsit mikróba téve felmelegítjük.
Este elkészítettem a sütit, rátéve a krémet is. Ez a pudingos krém reggelre megköt.
Reggel internetről letöltöttem egy Fifi kifestőt, felnagyítottam és kinyomtattam. Fogvájóval a vonalak mentén megszurkáljuk a képet, így visszük rá a képet. A rajz körvonalának készítettem egy margarinos-kakaós-porcukros krémet. Nyomózsákba tesszük, vagy olcsóbb megoldásként erős fagyasztózacskóba utóbbinak vékony nyilást vágunk a sarkán és ezzel a krémmel megrajzoljuk a kép körvonalait.
Ételszínezékkel megszineztem kevés felvert tejszínhabot, és ahogy a színes Fifi képen látható betöltjük a színes krémmel a képet.
Miután kész a kép, a maradékfehér tejszínhabbal körbesimítjuk a tortát.

1 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

Ezt a Fifit én láttam eredetiben lerajzolva:)