2010. február 2., kedd

Fonott kenyér

Napraforgó receptje alpján:
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 250 ml tej
- 125 ml olaj
- 2 tojás
- 4 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
Ma egy barátnőmet vártam hozzám. Sajnos elmaradt a látogatás. A lányát be kellett szállítsák a kórházba az éjjel és nagyon kimerült. Gondoltam meglepem egy napraforgókenyérrel. (Meg egy mákossal. Arról már nem tudtam képet készíteni, mert elküldtem. Recept a hugomtól és a nosalty oldaláról van, nagyon finom, oda meg linket nem tudok adni mert nem megy az oldal.) Szóval a sütés össze is jött, csak hát ha sütök akkor nekünk is kell valami mert a fiúk kikérik maguknak. Megdagaszottam a napraforgókenyeret nekünk is.
Igen ám, csak Emil gyúrni akart. Saját művet. Kígyó, süni, satöbbit. Hát levágtam a tésztából felétől kevesebbet és nekiadtam. Aztán azon gondolkodtam mi legyen a nekem maradt részből.
Emlékeztem hogy amikor a napraforgókenyér talán eredeti készítőjének az oldalán jártam, láttam nála valami fonott kalácsot. Azt próbáltam csak úgy emlékezetből leutánozni a maradék tésztámmal. Nektek azért csak megkerestem a linket. Ott mákkal van meghintve. Nekem tetszik. És nagyon finom. Felszeleteljük és mindenki a kedvenc lekvárjával fogja megvacsorázni.

Közben csak elindult a NO SALTY oldal. Itt a mákos recept! Nagyon finom.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hmmmm!Nagyon finom lehet!!!!!

honfiviki írta...

De ügyes vagy! Gyönyörűen néz ki! Én is ennék kedvenc lekvárral ;)

NoSalty.hu írta...

Örülünk, hogy tetszenek a receptjeink! NoSalty.hu

Anna írta...

Mammka: nagyon finom, de a mákos is! Azt látni kell igazából akkor arra is megjön az étvágy!
Viktória, szeretettel várlak. Idén kb 7 fajta lekvárral szolgálhatok, (ha ugyan van még mindegyikből) de sütök újra mire bejelented magad, nehogy ez nagyon megszáradjon!
NoSalty.hu: elég régóta használom a recepteket. Nagyon nagyon hasznosnak találom a keresővel főleg.