2010. november 4., csütörtök

Gluténmentes Ostyasütés kudarc és siker

Vegyük sorba.
Találtam egy édes ostya receptet, persze GM változatban.
Kicsit furának tűnt nekem a recept szerintem túl sok cukor volt benne, és kevés zsíradék. Nagyon ragacsos lett minden még a morzsától is. :((
De mivel a GM lisztekkel nem lehet úgy dolgozni mint a normál liszttel, gondoltam úgy van az jól.
Az is ronthatott a dolgon, hogy nekem nem volt olyan divatos olajam (még üzletben sem láttam) amit a recept kért ezért napraforgó olajat használtam. Több kellett volna bele? Nem tudom. ..
Abszolút kudarc lett az eredmény:

Itt még szép ...
Első 1 kanál tészta:
ajajajajjjj
Második...
Áh, azért sem adom fel. Még próbálgatok én édes recpetet azért is!

Második próbálkozásnak azért a sajtos tallért próbáltam ki ami fantasztikus lett. Még sok ilyen fog készülni a borzaskonyhán!








Köszönöm szépen a receptet trichterwinde

Hozzávalók ahogy én készítettem:
  • 25 dkg kukorica lepényliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 7 dkg reszelt sajt (moieciu)
  • 2 ek tejföl (laktózmentes)
  • 1 tk sütőpor (gm)
  • 1 tk só
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
Összegyúrni, gombócokat formálni és mehet is a forró sütőbe.
Annyira könnyű dolgozni vele, hogy az utolsó kb 6-7 db-ot Emil sütötte meg felügyelet nélkül.
Jó étvággyal fogyasztottuk és szeretettel ajánljuk minden sorstársnak.


3 megjegyzés:

Murray és Adina Clemetson írta...

Ügyesek vagytok!!!!! Nagyon jól néz ki! (Köszi, hogy nem felejtetted el a 'feladatot'. Ez már csak ilyen: még az internetről is munkát kap az ember lánya. :)

Abigél írta...

Egész jó lett a végeredmény!
Hajrá Anna,csak így tovább:)

trichterwinde írta...

:) szuperak lettek :)

A tölcsérek is nagyon guszták!!!