Közkívánatra itt is megjelenik a családi kedvencünk.
Szilveszter éjszakájára készítettem és mivel többen kértétek a receptet: lefordítom, bepötyögöm.
Hozzávalók:
- 6-7 bögre friss brokkoli rózsáira szedve, ez 2 fej volt. (Kauflandból - ne tévesszen meg hogy egy csomagban két pici fej van, az csak 1 fejnek számít, abból a csomagoltból kell a 2 db.)
- fél bögre mazsola
- fél bögre hántolt napraforgómag (nem pörkölt)
- 1 nagyobb fej lilahagyma apró kockára vágva
- 1 bögre apró kockára vágott sajt ( az eredeti recept Feta sajtot kér, de aki nem szereti a túl sós erős ízeket az használhat mást is. Nemsokára ha üzletben járunk megnézem milyet használtam, mert elfelejtettem a nevét...)
Öntet:
- kb. 2oo ml majonéz
- 2 púpozott ek. tejföl
- 2 ek. balzsamecet
A hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az öntetet. Legalább 3 órát pihentessük ill. hűtsük be tálalás előtt.
Az eredeti recept ír még pörkölt bacon-t is, meg jó sok cukrot az öntetbe, de én simán kihagytam. Aki merész az tehet bele jó sok zsírt meg cukrot is...
1 bögre = 250 ml.
3 megjegyzés:
Koszi a receptet , szerettuk, finom volt, en is megcsinalom ...
Koszi a receptet. Epp keresem a vegetarianos recepteket ujjabban.
Jol nez ki ... megprobalom en is.
lájk:)
Megjegyzés küldése