2011. január 31., hétfő

Multicolor Food!

Köleskásával
ill. Köleskása nélkül. (azoknak akik nem kedvelnék)
Görögsaláta "utánzat", olívabogyó nélkül :)
Párolt lilakáposzta (én hagyma nélkül készítettem)
Párolt csirkemell szelet.
Párolt brokkoli
Köleskása Lengyel Judit blogjáról.

Hagymás köleskása

Hozzávalók: 1 csésze köles , 4 csésze víz, 2 fej vöröshagyma, 1 mk tengeri só, 1 ek olívaolaj

Elkészítése: A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a jól megmosott, lecsurgatott kölest. Állandóan kevergetve pár percig dinszteljük, majd ráöntjük a forró vizet, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt, és még egy darabig főzzük, így nem lesz ragadós a kása. Melegen, párolt zöldséggel fogyasszuk.




2 megjegyzés:

K. Adina írta...

Mmmmm...Ez nagyon jól néz ki!

MONI írta...

a latvany magaert beszel,en csak nyeltem egy jot,biztos finom