2011. február 22., kedd

Túró Rudi kosárka (gluténmentes)



TúróRudi torta recept kicsit továbbfejlesztve. Nekem a csökkentett tejszínadaggal is túl édes volt a töltelék. Így került még bele: 2 ek frissen csavart citrom leve. 55%-os csokit használtam a borításhoz. Most már tökéletesen elágedett vagyok az eredménnyel.

Mivel elég drága mulatság gluténmentes kekszet venni, vagy gyártani eldöntöttem: igazi Túró Rudi kell nekem!
Így hát, szükségünk van muffin kapszlikra és a kekszet elfelejthetjük.

A papírokat szilikon ecsettel bekenegettem a megolvasztott csokival.
Fagyasztóba tettem, hogy hamarabb kössön.
Megtöltöttem az elkészített túró töltelékkel.
Ecsettel kentem le a tetejét. Nyomózsákba is tehetjük a megolvasztott csokit, a véeredmény biztosan szebb lesz!

Nagyon finom, IGAZI TúróRudi.

Tipp:
Készíthetünk csoki kosarakat (pl. fagyinak) is ezzel a technikával. Miután megköt a csoki, kenjük le még egyszer. Ha jól megkötött, óvatosan húzzuk le a papírt a csokiról. Ha lehet dolgozzunk kesztyűvel. Nem marad ujjlenyomat a csokin és nem olvad szét a kezünk között.
Nagyon mutatós!

23 megjegyzés:

Györgyi írta...

Nagyon jól néznek ki!

Borzási Márta írta...

Gratulálok!

Gál Edith írta...

Teljes mértékben egyetértek az utolsó mondatoddal! :)
És abban is biztos vagyok, hogy nagyon finom lehet!!

Lilla írta...

Gyönyörű!! Biztos tuti-finom is. De nekem nagyon macerásnak tűnik:-(

MSE :) írta...

Ez hihetetlen! :P Éppen tegnap előtt mondtam a férjemnek, hogy most már nekiállok túrórúdit gyártani mert annyira szeretem. Mivel a kisfiam laktózérzékeny neki van a fagyóba Laktózmentes előre felvásárolt 30-40 db (mivel itt nem kapható mi is mindent Debrecenből hordunk :D ) és gyakran megkívánom tőle. Idáig azért nem láttam neki a sajátomnak, mert nem tudtam, hogy csináljam. De köszönöm az ötletet, hamarosan megcsinálom :D

Anna írta...

Köszönöm mindenkinek.

Lilla, nem annyira macerás, csak a leírás olyan hosszú.

Emese, ha csak magadnak készíted, elég egy fél adagból készíteni (negyed kiló túró). Én a csapatnak fél kilóból készítettem. De azt is megteheted, hogy elkészítesz egy jó nagy adagot és lefagyasztod mint a másikat! Sikert hozzá.

Boriska írta...

Persze, hogy nagy a csapat, ha meg mi is ettunk belole...de nagyon-nagyon finom, ajanlom mindenkinek !!!Kedves Anna el kell ismerjuk, hogy te szaki vagy ! Koszonjuk szepen !!!

Lilla írta...

Mennyire folyékony a túrótöltelék? Nem lehet abból kis rudakat formálni, és belemártani csokiba?

Névtelen írta...

Что подарите маме и девушке на 8-е марта?

Anna írta...

Я не понимаю ...

Anna írta...

Lilla, a fél kiló túróhoz tegyél 3 db zselatint jól be kell hűteni és utána formázd tetszés szerint. Fogvájóra teszed és lefagyasztod. Csak utána tudod csokival borítani. Jó munkát!

Lilla írta...

Jó ötlet, köszi!

Borzi írta...

Nagyon ugyes vagy! Nekem is nagyon tetszik, en nem tudok hozza jutni itt a turorudihoz szoval nagyon ertekelem az otletet. Amugy nem vagy semmi Anna hogy a kosarkakat be csokiztad en is probaltam rengeteg ido, nekem is a rud csinalasra kell ra allnom.
Koszonom az otletet.

Anna írta...

Borzi, nagyon kedves vagy. K0sz0n0m a dicseretet.
Az a helyzet, hogy nekem a fagyasztómban vagy a fiókok fölött egy kisebb fiók. Tálcának is nevezhetném... Magassága kb. 1o cm, a szélesség x hosszúság megegyezik a fagyasztó többi fiókaival. Ebbe szoktam betenni sajtkrémtortát is meg mindent ami gyorsűtést igényel. Szilikonecsettel elég hamar ki lehet kenni a papír kosarakat és amikor a fagyóban megszilárdul, kiveszem és ha látom hogy valahol nagyon átlátszó még kenek rá, de az már rögtön köt is meg. A túrót pedig nyomózsákba teszem úgy töltöm be, sokkal hamarabb megy.
Nekem így gyorsabbnak tűnik mint a rúd készítése, mivel forgattam már csokiba golyókat (szilveszteri néhányszáz zserbó bonbont).

sedith írta...

Nahát, ezt hogy nem vettem észre?! Csodaklassz lehet! Biztos, hogy kipróbálom! Jaj, és a jövő évi EK-kalendáriumba - ha még nem "ígérkeztél" el senkinek, szívesen igénybe vennék néhány receptedet! Mármint azokhoz a hónapokhoz, amelyeket én szerkesztem. :) De ezt megbeszéljük mailben.:)

Visszatérve ehhez a recepthez: talán érdemes befektetned egy adag szilikonkapszliba. Picit drágább így az elején, de sokszorosan megtérül idővel. Kicsit régebb a Realban láttam 6-os csomagolásban.

Puszi:)

Anna írta...

sedith, mondasz te valamit azzal a szilikon kapszlival. :) Van nekem egy szett, de nem ennyire hullámos mint a papír változat. Így szebb lett a minta. Viszont ha vennék "igazit" akkor hm... Meglátogatom a Reált, ha arra járunk.

EK. Köhöm... Mail.

Gesztenye receptjei írta...

Anna!
Nagyon szép lett a csoki kosárkád, nagyon ügyesen csinálod.
Egy apró jó tanács, én sohasem teszem a mélyhűtőbe a csokikat, a sima hűtő is elég neki:-)

Anna írta...

Köszönöm Gesztenye. Köszönöm a jótanácsot. Olvastam már valakinél egy megjegyzésedben matt bonbonok kapcsán, hogy a fagyasztó miatt van. Meg is fogadtam akkor jótanácsod, csak néha akad egy kis DE... :) Pl. erre a férjem várt, hogy valakinek szülinapjára vigye, és már késésben volt amikor én a fagyasztót vettem igénybe a "hamarmunkához". AZt hiszem saját magam megnyugtatására le fogom mérni az időt a hűtős dermesztéshez. csak hogy ne aggódjak amikor sietek. :)
Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Zsuzsa írta...

hú, ez nagyon klassz!

Anna írta...

Köszönöm. Ma is készült belőle egy jó adag ajándékba. Elkapott a túrórudiláz...

Borzi írta...

Tovabbra is csak csodallak ezekkel a kosarkakkal en is probalkoztam de nekem meg mindig tulsok idonek tunik. Legyen jo hetvegetek!

Betty írta...

Júj, nagyon guszta!

Betty írta...

Hihetetlen jól néznek ki a kis golyócskák, el tudom képzelni, mint jó házibuli hazapnivaló!