2011. április 15., péntek

Csörögefánk gluténmentes


Mester család receptje.

Hozzávalók:
35 dkg MESTER süteményliszt,
3 tojás sárgája,
fél dl rum,
só,
pici cukor
annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A hozzávalókat összedolgozzuk, fél cm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval négyzetekre vágjuk. A négyzeteket középen bemetsszük és a szélüket befordítjuk. Forró olajban azonnal kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
A rum vagy más alkohol azért szükséges, hogy a tészta sütés közben ne szívja magába az olajat, így könnyű és ropogós lesz.

UI. Mivel nem tartunk itthon alkoholt és késő este kívántuk meg a csörögét, rum és tejföl nélkül készítettem. Főzőtejszínt használtam a gyúráshoz. Így is finom lett. El kell mondjam, hogy nem tetszenek a Mester lisztek, csak ha keverem más lisztekkel, a süteményliszt viszont finom eredményt ad. Kissé drága, de nem eszünk minden nap csörögét!

Mindenkinek jó sütögetést.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

finom lehetett,hol szerzed be a gm lisztet

Anna írta...

Finom! Debrecen, Diétázók boltja. Csak határon túlról érdemes GM lisztet venni.

Névtelen írta...

bartha marta vagyok,ermihalyfalvarol.azert erdeklodom a gm liszt utan mert a kisfiamnak ajalta egy varadi gyerekorvos.te mindent azzal keszitesz.kenyer,suti, rantas stb

Anna írta...

bővebben írhatok személyesen is.
Címem annaborzasi@yahoo.com
vagy hívhatsz baptifon 5oo281 számon.
Örömmel segítek amiben tudok.

Adél írta...

Nagyon szeretjük a csörögefánkot ,szoktam késziteni.

Játékra hivtalak.