2011. április 25., hétfő

Syrniki

avagy túrógombóc olajban sütve. Természetesen gluténmentesen.
Nigeltől kaptam a receptet aki Orosz földön munkálkodik. Ottani jellegzetesség.







25o gr. tehéntúró
1 tojás
fél bögre liszt (gluténmentes étrendhez rizsliszt, és 1 ek. édesrizsliszt ha van)
1 teásknl só
2-3 ek cukor
Opcionálisan mazsola

A hozzávalókat összedolgozzuk, ping-pong labda nagyságú golyókat formázunk.
Ebből az adagból kb 16 db. lesz.
Olajban sütjük. A sütésnél vigyázzunk, mert hamar megég a külseje. Lassú tűznél süssük óvatosan mindkét oldalán, hogy a közepe is átsüljön.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

sedith írta...

És itteni jellegzetesség.:D A románok pápánása. Ők tejföllel és lekvárral tálalják.:) De mindegy, a lényeg, hogy finom. Nagyon. :)

Anna írta...

Az oroszok is úgy kínálják! :) Ki tudja, ki "lopta" kitől a receptet...
Nekem hamar-finomat-olcsón kategória.