2010. január 14., csütörtök

A kisgömböc meséje.

Volt egyszer egy mese egy fura kisgömböcről. Ez a kisgömböc mindenkit felfalt aki csak közelébe merészkedett... Ugye ismeritek! Mármint a mesét.
Ma járt nálunk egy kisgömböc. Egy igazi!
És ez olyan volt, hogy megengedte hogy köré üljünk, és majdnem mind felfaltuk!
Talán azt a címet is kaphatta volna ez a bejegyzés hogy "hagyományőrzés a konyhában"...
Recept is van:
Szükségeltetik egy jól megtisztított disznó gyomor. Fél liter málékása (kukoricadara aki így érti) egy csík hájszél husi (disznó), szálkás husi még amennyi belefér, de nem túl sok. Mindenképpen mennyiségre a hús több mint a kása. Fűszerezzük: só, bors, paprika. A gyomrot megtöltjük majd bevarrjuk és abároljuk. Vagyis főzzük kb. egy órát aztán hidegvízbe tesszük. Ha kihült mehet a füstre. Nem kell agyonfüstölni. Ez 3 füstöt kapott. Aztán főzzük legalább 4 órát. Nagyon finom!






Itt a gömböc:








3 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Kíváncsi vagyok mit töltöttél a kisgömböcbe! Talán málékása van benne a hús mellett?

annaborzasi@yahoo.com írta...

Eltaláltad. Frissítettem a bejegyzést, ott a receptféleség is.

Attila írta...

Igazan jol nez ki a kisgomboc!!!