2010. május 27., csütörtök

Carob szelet -hamisan...



225 gr. digestive keksz
100gr. margarin vagy vaj,
1 nknl barnacukor
3 nknl carob por (ide jön a hsmisság... ill. kakaópor)
2 nknl nádcukorszirup
1 csésze mazsola

Kekszet összetöröm.
Margarint, cukrot, nádcukorszirupot felolvasztom egy edényben a tűzhelyen.
Mikor elolvadt leveszem a tűzről hozzáadom a mazsolát, és a kakaóport majd az összetört kekszet.
Belenyomkodom egy 2o,5 cm kocka tepsibe.
Tetejére :
225 gr. carob bar
Én glazúrcsokit használtam carob bar hiányában.
A gőzfürdőbe felolvasztott csokit rásimítottam a kekszmasszára és mikor kissé kihűlt villával megcsíkoztam.
Nagyon laktató finomság.

Aki nem tudja mi az a carob ITT találtam egy leírást, angolul.

10 megjegyzés:

Pápai Márti írta...

Még sosem ettem carobot de olyan jól hangzik...és a süti hamisan is nagyon kívánatos, a tányér is nagyon tetszik.

Pápai Márti írta...

Még sosem ettem carobot de olyan jól hangzik...és a süti hamisan is nagyon kívánatos, a tányér is nagyon tetszik.

Gál Edith írta...

Hát ez nekem is nagyon tetszik!!
Jöhet nyugodtan 2 szelet... :)

sedith írta...

Istenien néz ki, pedig én és a csoki...két külön fogalom. Nem tudom tulajdonképpen, hogy mi a karob, de tudom, hogy a vega vagy vegán életmódot folytatók használják kakaópor helyett. Állítólag van azért valami furcsa íze és aki nincs megszokva vele, lehet, hoyg nem szereti.
Ne haragudj, nem tudtam rájönni mindek a rövidítése a "nknl". Röhögj ki nyugodtan.:P

Anna, írta...

Drága Edith, dehogy nevetlek. Az én butaságom, hogy nem néztem meg egy magyar recepteskönyvben, hogyan rövidítenek. Nagykanálról lenne szó tablespoon az angoloknál, nálunk a nagyobbik méretű evőkanál. Igy szokták írni? eknl? te is nevethetsz nyugodtan...

Abigél írta...

Szia Anna!
Az én kérdésem:milyenre töröd a kekszet?Apróra vagy,darabosra vagy darálva?
Az én férjem nagyon szereti a keksz tekercset,amit itt M.o.nem nagyon ismernek,ő is azóta szereti mióta én készítek neki.Ezt is kipróbálnám:)
Köszi a választ.

Anna, írta...

Szia Abigél,
Porrátöröm a kekszet ehhez a pecepthez. Kohyhagéppel. Ha valakinek nincs, nem nagy dond. Zacskóbatenni a kekszet és sodrófával porrátörni. Könnyen megy mert a digestive kekesz amúgy is porlékony. Cukrot nem nagyon kell bele tenni, bár a receptet leírtam úgy ahogy a recepteskönyvemben volt, mert a nádcukorszirup elég édességet ad neki. Kakaó is mehet ízlés szerint. Jó étvágyat. Majd számolj be!

sedith írta...

Anna, pedig azért logikus, hogy a nknl, az nagykanál! Én (de azért a legtöbben is) egyszerűen ek-nak szoktam rövidíteni az evőkanálból. tk a teáskanál (amit még kiskanálnak is szokás hívni), mk a mokkáskanál, az az apróbbik fajta kiskanál.

És a digestive keksz miylen? mert most figyeltem fel, hogy ez lehet, valami különlegesebb! Esetleg korpás vagy teljes kiőrlésű lisztből készül? NÁlunk hoyg hívják??

Anna, írta...

digestiv keksz. Metróban láttam ugyanolyan nagy csomagolásban ahogy külföldön árulják. Hagyományos kisboltban kissebb a keksz is... Teljeskiőrlés, ahogy gyanítottad. Ügyes vagy te!

Abigél írta...

Köszi Anna.:)