2011. január 5., szerda

Csirkemell őzgerincformában

Nagyon szeretem hidegfelvágottnak is ezt a csürkét. (Melegen is, mert nagyon laktatós, legalább 8 embert megetet egy adag, persze körettel)
Ez is Szilveszterre készült. Középre sajtkockákat tettem szőlőszemekkel.




Recept Anditól. Aki nem járt még a honlapján, érdemes benézni, rengeteg kipróbált receptet tud ajánlani.

Beírom ide is, amúgy olyan régi lemez, szerintem már mindenki ismeri...
Ha hidegfelvágottnak szánom nem szórom meg sajttal a tetejét, csak tejföllel kenem meg.

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.

4 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Milyen jó ötlet a közepe! Ilyet csak te tudsz kitalálni! (mi anélkül ettük szilveszterkor, de finom volt)

Balint Enikő írta...

Ez nekem is kedvencem :) Szerintem mindenkinek....de nagyon jól néz ki a szőlőszemekkel, nálunk lesz utószilveszter is, ez már hagyomány, és nagyon meghoztad a kedvem ehhez a felvágotthoz :))) olyan jó, hogy ilyen jó ötleteket osztassz meg velünk :)

Budai Evódia írta...

nekem is tetszik:) mi is nagyon szeretjük. egyik nap vacsorának melegen, másnap hidegen akár reggelinek is:)

Agica írta...

Koszi ... jol nez ki es otleteidet nagyon szeretem ... en is tobbszor elkeszitettem mar ... mas formaban eddig ... de most az uj "toled kapott ozgerinc format" is ki kell probalnom. Koszonom szepen a format es a receptet ... orulok en is hogy vagy nekem ... (te mondasod) en is hasznalom :)