2011. január 6., csütörtök

Gluténmentes mézeskalács

avagy Honey-Gingerbread Cookies Gluten Free


Házikó nem készült, de nagy volt az öröm a közös írókázásban.
Beírom ide a receptet ahogy Andinál van, de sajnos nekem ez csak egy csúr lett. Nem tudom miért... Szóval addig tettem hozzá kukoricalisztet amíg gyúrható lett.
Csodák csodájára, az állaga és íze fantasztikus lett, és ahogy írja a recept elején, azonnal puha mézeskalács az eredmény.
Szóval sikeres volt és rengeteg lett a fél kilóból!


- 50 dkg MixB gluténmentes liszt
- 25 dkg méz
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 1 egész tojás+3 sárgája
- tej (1 deci kb)
- rizsliszt a nyújtáshoz

Díszítés:

- tejfölös tojássárgája a tetejét megkenni
- mazsola

Pihentetni kell!!!!!!


4 megjegyzés:

MONI írta...

hat most enis keszitettem de a receptben nem szerepelt tej.

Anna írta...

Moni, sokféle recept van.
Annyit azonban megjegyzek, hogya GM receptekben szinte kihagyhatatlan a tej vagy a tejpor, ami állományjavítóként szolgál. Nektek nincs mindig szükségetek rá, ott a glutén a lisztben és mindent összefog, ill. erőt ad a tésztának!
Ezt nekünk egyebekkel kell pótolni...
Boldog Új évet nektek. Üdv Dávidnak!
(harmadik tanítónénitek van, vagy visszakaptátok a tavalyit?)

covnitkepr1 írta...

Looks great and I'll bet it tastes great.

MONI írta...

Igen Anna a harmadik,es nincs kizarva hogy nem lesz negyedik is.