avagy, Gluténmentes Linzer.
- 2és fél csésze fehér rizsliszt
- fél csésze kukorica keményítő
- negyed csésze édes rizsliszt (Ázsiai fűszerboltban kapható.)
- két harmad csésze kristálycukor
- 227 gr. hideg vaj
- 1 nagyobb tojás
- 3 ek tej
- 2 teáskanál vanília esenc
- fél csésze barackíz, a kekszeket összeragasztani.
1. Az első négy hozzávalót jól összekeverjük egy tálban. (aki géppel dolgozik az örüljön neki)
Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk a lisztkeverékkel. Mikor jó porhanyós keverékünk lesz, hozzáadjuk a tejet, tojást, vanília esencet és jól összedolgozzuk.
2. A kész masszát, behűtjük (legalább 4 óra, vagy egy éjszaka)
3. A sütőt bekapcsoljuk, 180 C.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggasuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt készresütjük.
5. Miután kihűlnek, fél kiskanál barackízzel ragasztjuk össze.
Nagyon Finom!!!
2 megjegyzés:
Tegnap én is szendvics kekszeket készítettem:) Nagyon guszta a tied is!
:)
Megjegyzés küldése