Régóta szemezek ezzel a tortával és mondhatom meg vagyok elégedve az eredménnyel.
A recepten kicsit változtattam, az én ízlésemhez. Túl soknak találtam a tejszínt, így a második réteg kevesebbet kapott.
Én 22 cm-es tortaformába öntöttem, értelemszerűen magasabb tortát kapunk és majd vékonyabbra kell szelni.
Mivel két adaghoz vettem hozzávalót a második adagot muffinformában készítettem. A gyerekeknek jobban tetszettek a mini tortácskák!
Ötlet INNEN.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához)
az alaphoz:
a csokoládérétegekhez:
1,5 dl tejszínt habbá verek és félreteszem. A túrót a tejföllel és a reszelt citromhéjjal habosra verem a robotgéppel, beleteszem a Zselatin fixet és még egy percig tovább verem. Ezután adom hozzá a cukrot, és végül óvatosan elvegyítem a tejszínhabbal. Ráöntöm a kekszes alapra és visszateszem a fagyasztóba.
Gőz fölött megolvasztok 10 dkg étcsokoládét egy evőkanál olajjal, simára keverem és a megszilárdult túróra simítom. Mehet vissza a fagyasztóba.
Elkészítem a következő túrós réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt. Ezt öntöm a csokoládérétegre és visszateszem a fagyasztóba.
Szintén gőz fölött felolvasztom a 15 dkg étcsokoládét a másfél evőkanál olajjal, simára keverem és a túrókrém tetejére öntöm. A szélénél mehet bővebben, így itt-ott lecsurog egy kicsit.
Néhány pillanat alatt megszilárdul a jéghideg túrókrémen, ezután tálalhatom is. Türelmesebb családtagok esetén beteszem a sima hűtőbe még 30 percre, illetve a maradékot is ott tárolom.
Ha valaki nem siet ennyire, akkor a sima hűtőben is megszilárdulnak a rétegek kicsit több idő alatt.
Leírni hosszabb volt, mint elkészíteni, a végeredmény pedig nagyon finom lett!
az alaphoz:
- 20 dkg digestive keksz (GM verzióban: Maria keksz, vagy 2o deka Házilag készített keksz)
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál házi vaníliás cukor
- 3 evőkanál tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejszín
- 1 zacskó Zselatin fix
a csokoládérétegekhez:
- 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál olaj
- 15 dkg étcsokoládé + 1,5 evőkanál olaj
1,5 dl tejszínt habbá verek és félreteszem. A túrót a tejföllel és a reszelt citromhéjjal habosra verem a robotgéppel, beleteszem a Zselatin fixet és még egy percig tovább verem. Ezután adom hozzá a cukrot, és végül óvatosan elvegyítem a tejszínhabbal. Ráöntöm a kekszes alapra és visszateszem a fagyasztóba.
Gőz fölött megolvasztok 10 dkg étcsokoládét egy evőkanál olajjal, simára keverem és a megszilárdult túróra simítom. Mehet vissza a fagyasztóba.
Elkészítem a következő túrós réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt. Ezt öntöm a csokoládérétegre és visszateszem a fagyasztóba.
Szintén gőz fölött felolvasztom a 15 dkg étcsokoládét a másfél evőkanál olajjal, simára keverem és a túrókrém tetejére öntöm. A szélénél mehet bővebben, így itt-ott lecsurog egy kicsit.
Néhány pillanat alatt megszilárdul a jéghideg túrókrémen, ezután tálalhatom is. Türelmesebb családtagok esetén beteszem a sima hűtőbe még 30 percre, illetve a maradékot is ott tárolom.
Ha valaki nem siet ennyire, akkor a sima hűtőben is megszilárdulnak a rétegek kicsit több idő alatt.
Leírni hosszabb volt, mint elkészíteni, a végeredmény pedig nagyon finom lett!
Jó étvágyat!
11 megjegyzés:
Aztaaaa mindenit! Nagyon guszta! Maradt belőle? :)
Klassz az új blog háttér!
Hm jól néz ki :)
Hűha, de ügyes vagy! Nálunk most a gesztenyés tekercs a sztár, de ez a túrótorta is nagyon finom téli sült, ki fogom próbálni:)))
Köszönöm. Még van belőle. Kevesebb vendég jött mint amennyit vártam mára.
Csillagos, lesz még egy sztárotok! Próbáld ki a muffinformás változatot. Jobban kezelhető a gyerekeknek.
Nagyon guszta!! :)
Ez nagyon fini torta találtam egy neked valót, és jól hangzik, nézd csak! ;)) http://www.nosalty.hu/csokitorta_8._-_liszt_nelkuli,_osztrak_modra_recept_38136
Üdv! MSE (Kiskőrös)
Edith, köszönöm.
MSE:) most már nem tévesztelek össze senkivel :) Megnéztem, tényleg jó. Köszi!
Finom lehet ez a torta, nagyon jól néz ki!
Néz be kérlek hozzám!
Kipróbáltam, tényleg hat:) szóval múlthéten jónéhányszor ellátogattam ide, csakohogy megnézzem, aztán végre szombatra sikerült minden alapanyagot beszerezni hozzá, és tényleg nagy sikere volt a kedvesemnél:) nekem annyi bajom volt vele, hogy az alsó kekszes réteg túl morzsás lett, de valószínű azért, mert csak szemre tettem a margarint. tényleg nagyon finom! köszi:)
ildikó, örülök! Én is szoktam szemre dolgozni :)Viszont nem csak a margarin mennyiségétől függ az alsó lap minősége, hanem a keksz zsírosságától is. Ha szárazabb kekszet használsz több margarin kell bele mint amennyit a recept ír.
Csillagos, milyen a gesztenyés tekercs?
Megjegyzés küldése