2011. január 29., szombat

Gyorsvacsora


Jónéhányan kérdezték, tudtam-e vacsorát készíteni betegen.
Van néhány kedvenc menüm, amit energiahiányosan is örömmel készítek. Előkészítési idő rövid, az eredmény pedig fenséges.
Egyik ezekből a sült zöldségek. Most fasírozottal tálaltam (köszönet Mártának) de magára is nagyszerű. Kiváló vegetáriánus vendégnek is.

Zöldségek:
krumpli, hagyma, sárgarépa, paszternák. Mennyiség és arányok ízlés szerint!
Megtisztíjuk a zöldségeket és jó nagy darabokra vágjuk. Hagymát félbe, kissebb krumpli maradhat egészben, nagyobbakat félbevágjuk.
Fűszerek: só, bors, korma fűszerkeverék( őrölt koriánder, kömény és turmeric) utóbbi elhanyagolható ha nincs.

A megtisztított zöldségeket fűszerezzük és olívaolajba megforgatva tepsibe tesszük. Letakarjuk alufóliával és 2oo fokon másfél órát sütjük. (vagy 17o fokon két óra 15 percet. kb.)
Utolsó tíz percre le lehet venni az alufóliát hogy még pirítsunk rajta.
Mindig sikert arató kaja. Főleg ha valaki nem kóstolta még a sült paszternákot, ezentúl biztosan kérni fogja otthon is!
Ha valaki mégsem szeretné: elismerjük, hogy ízlések és pofonok különböznek.

Mindenkinek jó étvágyat!

9 megjegyzés:

Szilvia írta...

valoban nagyon finom a sult paszternak:)

Balint Enikő írta...

ki fogom probalni, nagyon elnyerte a tetszesemet, es tenyleg egyszeru!!!

Kiss Judit írta...

ezeket a római tálban készítem, abban is nagyon finom.

Klári B. írta...

en is romai talban sozktam... es persze mikor van, akkor tokot, vinettat, paradicsomot, paprikat ilyesmit is szoktam tenni hozza

Anna írta...

Szilvia, jó ízlésed van. ;)
Enikő, kíváncsi vagyok mennyire jön be neked.
Judit, biztos vagyok benne, hogy úgy is nagyon finom! Nekem nincs római tálam. (eltörött a drága :( )

Anna írta...

Klári, ez a "szegény asszony" téli verziója. :)
Ami azt illeti a paszternák árát nem is annyira a szegény asszony pénztárcájához igazították, de azért hacsak találok mindig teszek bele néhány szálat.

szannalina írta...

Nezz be hozzám, vár valami!

Balint Enikő írta...

Anna, nem irtam hamarabb, de a receptet kipróbáltam, és annyira izlett, hogy azóta már kétszer is megismételtük :) Kimaradt a hagyma, de most már a kedvenceink közé tartozik, hetente egyszer biztos benne lesz a menüben egy ideig :)
Köszönöm!

Anna írta...

Nagyon örülök! :)